Rundveehouderij

Achtergrond

Akkerbouwer oogst leliebollen

Hengelo – Akkerbouwer Jos Sloot uit Steenderen oogst zijn leliebollen op een perceel vlakbij Hengelo in de Achterhoek.

De oogst verloopt prima, zegt Sloot. ”We zijn zelfs aan de vroege kant door het mooie herfstweer. In andere jaren wordt er wel gerooid tot de kerstdagen. De kwaliteit van de bollen is goed. Ik teel 24 hectare voor een afnemer in Noord-Holland. De maatverhoudingen van de leliebollen zijn zoals de afnemers dat graag zien. Maar het grote aanbod geeft wel druk op de prijzen.”

Foto Theo Kock

Kathmandu - Koeien worden gevoerd door een hindoe tijdens het Bala Chaturdashi-festival bij de Pshupati-tempel in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De hindoes zaaien zeven soorten zaad zoals rijst, gerst, sesam, tarwe en mais rond de tempel. Hiermee eren ze hun naasten die dit jaar overleden zijn.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.