Rundveehouderij

Achtergrond

Vriendelijke melkveemarkt

De rundveemarkt in heel Europa is flink vast gestemd. Om even dicht bij huis te blijven: de melkkoe is gevraagd nu de melkprijzen stabiel tot iets stijgend zijn. Ook zijn nu de diverse wintertoeslagen ingegaan, terwijl de voerkosten wat terug lijken te lopen. Voorts is de melkproductie zeker niet boven het quotum, zoals vorig jaar rond deze tijd. Er zijn melkveehouders die nog iets
in te halen hebben. De tweede kwaliteit melkkoeien lift
mee op de vastgestemde slachtveemarkt.
Vee voor export kan naar de gebruikelijke bestemmingen binnen en buiten Europa. Het is voor de vraag naar Nederlandse vaarzen ook van invloed dat dit jaar meer bestemmingen buiten de EU levende dieren zijn gaan importeren uit bijvoorbeeld Frankrijk (broutards naar Turkije) en Duitsland (melkvee naar Koeweit). Dat heeft een sneeuwbaleffect.

Prognose Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.