Rundveehouderij

Achtergrond 496 x bekeken

Veel vochtige voeders uitgeleverd voor maiskuil

Leveranciers van vochtige voeders zijn nog druk in de weer om besteld product tijdig bij de melkveehouders te krijgen. Een deel van de veehouders wil de maiskuil afdekken met bijvoorbeeld aardappelvezels of tarwegistconcentraat.

Producten die samen met mais de kuil in gaan lopen dan ook een stuk sneller dan normaal. Bierbostel loopt snel weg. Ondanks de recente prijsverhoging is er een behoorlijke vraag waardoor de levertijd wat is opgelopen. De productie is de afgelopen tijd gedaald. Ook tarwegistconcentraat is goed beschikbaar. De bio-ethanolfabriek in Rotterdam schakelt naar verwachting 1 november over op mais, waardoor de aanvoer van tarwegistconcentraat gaat afnemen. Naar verluidt opent Cargill in Bergen op Zoom binnenkort wel haar nieuwe fabriek voor de productie van tarwezetmeel.

De verwachting is dat volgende week een einde komt aan de grootste drukte op de voedermarkt. Vooral in het zuiden en midden van het land is al veel mais van het land. De vraag is wat de prijzen van vochtige voeders vervolgens gaan doen. Waarschijnlijk is dat de prijzen licht gaan dalen als de grootste vraag achter de rug is. Tot nu toe blijven de meeste prijzen stabiel. Wat betreft de prijzen voor hooi en stro lijken de prijzen te dalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.