Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Slachtkoeien weer schaarser

De Nederlandse slachtveenoteringen zijn vorige week ondanks prijsdruk vanuit de vleesmarkt toch onveranderd gebleven. De vraag naar vlees, vooral de betere delen, zou gematigder zijn, maar daarvan is in de prijsvorming niets te merken. Integendeel, voor de betere kwaliteiten rundvlees werd in Duitsland meer betaald dan de voorgaande week en de stemming is er vast. Europabreed is het aanbod van rundvee voor de slacht matig. Dat geldt ook voor Nederland. Hier is het aantal runderslachtingen tot en met de voorlaatste week van september gelijk op gegaan met vorig jaar, maar de aanvoer stokt nu. Dat wijst op minder grote herfstuitstoot van koeien uit de melkveehouderij, waar relatief weinig melkproductie is geweest in relatie tot de toegestane quota.
Bovendien is melkvee dit seizoen erg prijzig. Boeren zijn zuinig op hun koeien.

Prognose: Prijs stijgt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  mijn voorspelling klopt toch redelijk volgens mij!!
  prijzen blijven zo voorlopig eerder stijgen als dalen!!

  gr handelaar in vlees en vee

 • no-profile-image

  frysland

  wij hebben nog 15 slachtkoeien lopen maar we kunnen ze nog niet weg doen want we hebben te min melk en als we boven onze productie komen kunnne ze allemaal weg voor een beste prijs

 • no-profile-image

  onbekend

  beste boeren

  een tip geef geen vee af voor nu goede prijzen ! vraag meer!!!! import vlees is vele malen duurder geworden!! dit geld voor kalf stieren en koeien vraag gerust paar dubbeltjes meer de kosten zijn immers ook gestegen schaam je niet er is heeeeeel veeeeel vraag !!!!!!!!!!!!!!!

  gr een op de hoogte zijnde

Of registreer je om te kunnen reageren.