Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijspeil ruwvoer en vochtige voeders kalmeert

Stro en hooi zijn nog steeds beperkt verkrijgbaar. Het hoge prijsniveau is de afgelopen weken echter niet doorgeschoten. De tarwestro notering van de telersbeurs Emmeloord steeg gisteren wel, maar dat betrof enkele partijen van erg hoge kwaliteit. Melkveehouders hebben meer voer met structuur binnengehaald dan aanvankelijk verwacht, dankzij gunstig weer. De snijmaïsprijs ligt nu rond € 53. Het prijspeil van bierbostel lijkt wat aan te trekken, met als argument teruglopend aanbod, maar de voederwaardeprijs komt daardoor aardig boven de 100 %. Zeker nu de nood minder hoog is bij veel boeren drukt dat op de vraag. Grotere leveranciers hanteren voor bostel uiteenlopende prijzen, het loont zich zeker om te shoppen. De flinke productie in de aardappelverwerkende industrie stimuleert ook aanbod aardappelproducten. Hierin is al prijsverlaging doorgevoerd.

Prognose: stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  zeg maar gewoon kunnen het niet goed meer kwijt!!! boeren prijzen drukken maar!!!

  allemaal er is weer overschot

 • no-profile-image

  ben

  Zuurkool voer is er genoeg gewonnen, maar voer met goede pensprik is er niet veel.

 • no-profile-image

  guido

  laat ze die bijprodukten toch even houden de prijzen zakken dan wel in een zeker weten

Of registreer je om te kunnen reageren.