Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdruk op voeders groeit

Vanwege toegenomen aanbod zijn vochtige voeders als Corngold, tarwegistconcentraat en maisgluten in prijs verlaagd. Dat geldt niet voor bierbostel, dat is iets schaarser en daardoor ook duurder, althans bij een aantal leveranciers in de fouragehandel.
Melkveehouders halen nog steeds mais binnen. Vooral op kleigronden valt de opbrengst wat tegen. Mais kost circa €50 per ton (30 % droge stof). Komende weken blijkt hoe groot de behoefte is aan extra voeders. De prijsstijgingen van hooi en stro lijken voorbij. Nederlands aanbod is krap, maar de aanvoer uit landen als Denemarken, Engeland, Spanje en Polen loopt zo goed, dat het prijsplafond bereikt lijkt.
De prijzen zouden zelfs wat kunnen gaan dalen, aangezien een bepaalde groep veehouders niet bereid is zoveel voor stro of hooi te betalen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    voerprijzen gaan zakken naar ongekende laagtes 170 m3 mais per ha niet normaal in 10 jaar niet voor gekomen.

    succes fourage handelaren met jullie kop boven water proberen te houden!! dit hadden jullie niet verwacht maar het gaat gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.