Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Melkvee gevraagd en duurder

Melkvee blijft goed gevraagd bij een schaars aanbod en werd de afgelopen week duurder, zowel voor de beste kwaliteit als de mindere klasse. Veel melkveehouders hebben hun melkproductie niet op het gewenste peil.
Vaarzen voor export zijn goed gevraagd, maar moeilijk verkrijgbaar. Stoorzender in de vaarzenexport is het nog uitblijven van de aanvraag voor de status ‘vrij van blauwtong’ door Nederland, waarvoor niets meer in de weg staat behalve de belangen van de kalversector. Men verwacht pas in april volgend jaar een aanvraag, zo die er al komt. Correct afgehandeld entingprotocol is nu nog een eis waaraan vaak niet wordt voldaan.
Momenteel is er ook veel vraag naar stamboek-vaarskalveren voor de fok. Deze zijn schaars en duur, het prijsniveau ligt op €175 tot €225 voor een kalf van twee à drie weken.

Prognose: Prijs stijgt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    belang van de kalver sector? er zijn meerdere patijen die importeren vlees vee enz .en dan nog jullie melkveehouder willen graag melk enz exporteren dan hoeven jullie ook geen vee te exporteren er is immers vlees tekort in nederland! dus economisch gezien kunnen we beter vee gaan importeren en dan nog wat er met het vlees omzet bv nederland is vele malen meer als dat beetje exporteren. als die paar bestuurders die dat graag zouden willen zo spreken dat de koe een bijprodukt is hoeven ze nu niet zo hard te praten!!! groet

Of registreer je om te kunnen reageren.