Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vooral P- en worstkoe gevraagd

De afzet van rundvlees loopt redelijk door, met de seizoensmatige verschillen tussen het voor- en achtervlees. De voorste delen van het rund, geschikt voor industriële verwerking en voor de minder luxe consumentenproducten, zijn goed gevraagd. Het achtervlees is moeilijker te verkopen. Per saldo zijn R- en O-koeien moeizaam te plaatsen en P- en worstkoeien zijn gewild. De luxere runderen, vanaf categorie U en hoger, worden niet goedkoper, vanwege beperkte beschikbaarheid. De Nederlandse veehouderij kan gaandeweg minder zoogkoeien leveren. Daarnaast is afmesten van buitenlands vee, zoals vroeger in de vetweiderij in zwang was, gaandeweg minder rendabel geworden, wat ook scheelt in de aanvoer.
De Duitse markt voor rundvlees stond vorige week nog in mineur, met opgelopen aanbod bij onzekere export.

Prognose: Net stabiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    beste boerderij een oproep om via deze reacties een marktprijs te gaan noteren die boeren ook werkelijk voor hun rundvlees en vleeskalveren beuren als ik kijk wat ik de afgelopen jaren meer heb gehad, als wat jullie noteren dan zit er toch wat goed mis bij jullie???!!!! en dat gaat om meer als 0.1 € cent per kilo

    succes met dit advies en doe er wat mee

Of registreer je om te kunnen reageren.