Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Regen en smeltwater veroorzaken erosie in Limburg

Heijenrath - Op het eerste gezicht lijkt het een slingerend trekkerspoor, maar in werkelijkheid zijn deze sleuven een creatie van de natuur. Een combinatie van smeltwater en regenval veroorzaakte op dit perceel wintergerst een modderstroom.

Regen en smeltwater veroorzaken erosie in Limburg

Heijenrath - In het Limburgse heuvelland zijn veel maatregelen genomen om erosie tegen te gaan. “Door niet-kerende grondbewerking en andere technieken is de erosie enorm afgenomen. De problemen die we vroeger hadden, dat de modderstromen voor problemen in de dorpen zorgden, is voorbij”, aldus een woordvoerder van de LLTB.

De nieuwe grondbewerkingsmethode zorgen voor een betere doorlatendheid van de bodem. Ook worden grasstrokken en bossages aangelegd om erosie tegen te gaan.
De maatregelen waren voor dit perceel niet afdoende. “Als het eenmaal gebeurd is, kun je niets meer doen”, aldus een woordvoerder van de LLTB.

Foto Twan Wiermans

Bezoekster op Duitse beurs ruikt aan Keniaanse rozen

Essen - Een bezoekster van de IPM in het Duitse Essen snuffelt aan rozen uit Kenia. Op de internationale plantenbeurs, die duurt van dinsdag 25 januari tot en met zaterdag 28 januari, staan 1.500 exposanten uit 47 landen. Er staan 231 Nederlandse bedrijven. Dat is ruim 15 procent. Een derde van de buitenlandse bezoekers komt uit Nederland. De beurs wordt vooral bezocht door Duitsers (65 procent).

Foto ANP

Molen kenmerkt Nederlandse inzending Grüne Woche

Berlijn - Nederland is weer traditioneel vertegenwoordigd op de Grüne Woche in Berlijn. Een typische Nederlandse molen kenmerkt de Nederlandse inzending op de internationale tentoonstelling voor land- en tuinbouw. In een speciale bloemenhal presenteren internationale producenten van sierteeltproducten hun waar.

De Grüne Woche duurt nog tot 30 januari. In totaal zijn er bijna 1500 exposanten, afkomstig uit 57 landen. De beurs verwacht 400.000 bezoekers.

Foto ANP

Berlijn - De melkkoeien in de praktijkboerderij op de Grüne Woche in Berlijn vreten rustig aan het voerhek. Bezoekers van een van de grootste agrarische beurzen ter wereld krijgen op de praktijkboerderij een kijkje in de keuken van de agrariërs. Het thema van de zogenoemde ErlebnisBauernhof is dit jaar: een gezonde branche zorgt voor een gezond product.”
Foto ANP

Berlijn - Een melkrobot zoekt zijn weg tijdens de Grüne Woche in Berlijn. De landbouwbeurs die jaarlijks door meer dan vierhonderdduizend mensen wordt bezocht, vindt nog plaats tot en met zondag 30 januari.
Foto ANP

Berlijn - Een bezoeker van de Grüne Woche in Berlijn fotografeert een Simmental fokstier. De stier weegt 1.420 kilo. Kenmerkend voor dit roodbonte dubbeldoelras zijn de grote horens, ruime karkassen en keihard beenwerk.
Foto ANP

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Red Overall

    Vermoedelijk is het wel zeker een trekkerspoor. Doordat een trekker er gereden heeft is de structuur van de grond onder de trekkerwielen enigszins ingeklonken waardoor de doorlatendheid en daarmee de infiltratiecapaciteit daar is verminderd. Water kon daarom daar niet gemakkelijk infiltreren, zoals ernaast wel het geval was, en stroomde af via het maaiveld en erodeerde de grond tot twee sleuven. De maatregelen voor dit perceel waren dus vermoedelijk wel afdoende maar er is naderhand helaas overheen gereden.

  • no-profile-image

    buurtbewoner

    dit krijg je als de brandweer bij nat weer een poel leeg pompt !

Of registreer je om te kunnen reageren.