Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Oude rosévleeskalveren fors onderuit

Houders van oude rosévleeskalveren ontvangen deze week zo’n 18 cent per kg minder voor hun dieren dan vorige week. Daarmee komt de opbrengst van hun dieren op €3,27 tot €3,32 per kg geslacht-gewicht. Dat is nog altijd 25 cent per kg meer dan een jaar geleden.
Turkije was in de afgelopen weken een grote trekker voor de afzet van vlees van oude dieren. De grote Turkse vraag is een beetje afgelopen. Ook Portugal biedt veel minder geld voor rosékalfsvlees.
Door de forse daling van de prijzen van oude rosévleeskalveren brengen jonge dieren ook 5 cent per kg minder op. Daarmee komt de prijs voor deze dieren op €3,60 tot €3,65 per kg. Dat is bijna dezelfde prijs als een jaar geleden.
Houders van rosévleesakalveren ontvangen nog net meer dan de kostprijs. Hun opbrengsten moeten dus niet al te veel meer dalen.
De afzet van blanke vleeskalveren loopt beter door een krap aanbod. Kalverslachterijen hebben voor de feestdagen erg veel dieren verwerkt. Zodoende komen deze week veel minder beesten op de markt. De dieren die nog wel naar de slachterij gaan, brengen 7 cent per kilo meer op dan vorige week. Goede zwartbonte blanke kalveren noteren daarmee € 5,00 tot € 5,10 per kilo geslacht gewicht. Die prijs ligt 20 cent per kilo hoger dan een jaar geleden Die meerprijs is hard nodig om de fors hogere kosten voor het kalvermelkpoeder nog enigszins goed te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  weer onzin :vandaag verkocht oude rose voor 3.55 € per kilo. boerderij veel succes met de boeren de nek om te draaien!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  vrije rosemester

  Inderdaad. Geachte redacteuren van de boerderij, wij hopen en mogen toch verwachten dat U objectief de marktsituatie weergeeft en niet uw mening baseert op de "subjectieve info" die uw contactpersonen (die u wekelijks raadpleegt voor uw "onafhankelijke" marktbericht) u toereiken?

  De contactpersonen die u raadpleegt zijn nl de kalfsvleesintegraties en/of slachterijen zelf, of deze mensen zijn handelaren die met handen en voeten gebonden zijn aan deze integraties, dus een vrije mening durven of mogen zij toch niet geven.

  Bel gewoon wat vrije grote mesters op, die kunnen je exact vertellen wat de kalveren waard zijn.

 • no-profile-image

  B Weil

  Ja ja .... en dan de "grote"boeren in brabant gaan vragen wat ze kregen ..... ! de eén krijgt nog meer dan de ander.... hi hi die zijn betrouwbaar !

 • no-profile-image

  Jannes

  Vandaag oud rose's verkocht voor €3,52

 • no-profile-image

  zuiden

  blijkbaar kunnen we misschien beter naar de reacties gaan kijken die zijn betrouwbaarder als de rest.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.