Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Oude rosé vleeskalveren in vrije val

De opbrengst van het vlees van oude rosé vleeskalveren staat zwaar onder druk. Deze week ging geen enkele partij naar Turkije. Op de Portugese markt heerst daardoor een slagveld. Afnemers in dat land bieden fors lagere prijzen voor rosékalfsvlees. Oude rosé vleeskalveren leveren daardoor 20 cent per kg minder op dan vorige week. De prijs van de dieren komt daarmee op €2,95 tot €3,00 per kg geslacht-gewicht. Dat is overigens nog bijna 10 cent per kilo meer dan een jaar geleden.
Door de prijsdaling van oude rosévleeskalveren, met 55 cent per kg in de afgelopen vijf
weken, staan de financiële resultaten van de houders van deze dieren flink onder druk. Sommigen van hen zullen daarom besluiten om hun dieren voortaan op een leeftijd onder acht maanden af te leveren. Dat levert op dit moment veel meer geld op dan een hogere slachtleeftijd.
Jong rosé nog goed
Jonge rosévleeskalveren gaan nog goed van de hand, maar er komt meer druk op de prijzen door een groter aanbod. Die blijven deze week nog onveranderd op €3,60 tot €3,65 per kg geslacht gewicht. Dat is bijna 20 cent per kilo meer dan een jaar geleden.
Blank kalfsvlees gelijk
De opbrengst van blank kalfsvlees blijft gelijk. De afzet van bijproducten en het voorvlees loopt goed. Het achtervlees gaat moeizamer van de hand. Daardoor blijven de prijzen van blanke vleeskalveren naar verwachting onveranderd op €5,15 tot €5,20 per kg. Dat zou 40 cent per kg meer zijn dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het Zuiden

  Beste Derk Klein Kranenberg: Doe je werk eens wat beter, vandaag en gisteren zijn de oude rose-kalveren gewoon verkocht voor 3,20-3,25 met zelfs een enkel koppel voor 3,30. Graag ondersteunde marktberichten voor de vrije kalvermesters schrijven, niet direct van vrije val spreken als dat totaal niet het geval is. Geloof niet direkt alles wat de inkopers jou toefluisteren

 • no-profile-image

  rosemester

  van de week verkocht voor 3,20

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  beste derk

  je kunt beter eens wat boeren bellen want je zit er weer flink langs de oude rose kosten op het moment min 3.2 € per kilo .
  STIEREN U KWALITEIT 3.8 E KWALITEIT 4.1 dank voor je (eerlijke marktcomentaar????)

Of registreer je om te kunnen reageren.