Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Oude rosé vleeskalveren goedkoper

De afzet van oude rosé vleeskalveren loopt volgende week moeilijker dan deze week. Kalverslachterijen bieden 10 cent per kilo minder voor de dieren. De prijs komt daarmee op € 3,15 tot € 3,20 per kilo geslacht gewicht. De prijsdaling is een gevolg van een groot aanbod van de dieren en door de afname van de vleesexport naar Turkije. Daardoor bieden andere landen ook minder geld voor dat vlees. Ondansks de prijsdaling brengen oude rosévleeskalveren 15 cent per kg meer dan een jaar geleden.
Jonge rosé vleeskalveren gaan redelijk van de hand, omdat de afzet van blank kalfsvlees ook goed loopt. De prijs van de dieren blijft gelijk op € 3,60 tot € 3,65 per kilo. Dat is 5 cent per kg meer dan half januari vorig jaar.
Blank Kalfsvlees
De afzet van blank kalfsvlees loopt goed. De prijzen van blanke vleeskalveren maakt Boerderij voortaan op maandag bekend op deze site..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kalverenboer

  Opmerking: Lees de marktberichten altijd met veel interesse! Hetgeen mij wel verbaasd zijn de vergelijkingen van prijzen op jaarbasis die telkens terug komen. Op zich leuke info, alleen nietszeggend in mijn ogen wanneer de kostprijs veranderingen niet benoemd worden.

 • no-profile-image

  onbekend

  ben ik het zeker mee eens. de lonen stijgen alles stijgt laat eens een vergelijking zien tussen nu en 10 jaar terug de prijs is niks gestegen en de kostprijs wel.

  dit geld voor alle vleessoorten het is een drama

 • no-profile-image

  watersnip

  Ik zie hier geen bedrijven sluiten. Dus al dat gezeur over kostprijs is zwaar overdreven. Ik denk eerder dat de winst wat terug loopt. Sukkels, of krijgen we nog te maken met zielepoten

Of registreer je om te kunnen reageren.