Rundveehouderij

Achtergrond

Opnieuw zware regenval in Australië

Rockhampton – De watersnood in Australië houdt aan. De zware regenval in de noordoostelijke staat Queensland zorgt ervoor dat het waterpeil nog niet zakt. Bijna een miljoen vierkante kilometer is getroffen door de overstromingen.

Opnieuw zware regenval in Australië

Rockhampton – Door het wassende water zoeken runderen een veilig heenkomen. Een koe heeft in paniek een afstand van ongeveer 12 kilometer afgelegd in het water. Het dier kwam volledig uitgeput op een toeristisch eiland terecht, waar het dier overleed. Veeboeren hebben het meeste vee in veiligheid weten te brengen in hoger gelegen gebieden. Vee wordt met voedseldroppings in leven gehouden.

Slachterijen in het getroffen gebied proberen waar mogelijk weer op te starten. Dit verloopt moeizaam omdat wegen nog moeilijk begaanbaar zijn waardoor het slachtvee niet bij de slachterijen kan komen. In Queensland worden 11,3 miljoen runderen gehouden. Dat is 47 procent van de totale rundveestapel van Australië. De rundveeprijzen zijn door de situatie fors gestegen.

Foto ANP

Maisstoppels weer zichtbaar na smelten sneeuw

Buren – De maisvelden die na het oogsten nog niet winterklaar zijn gemaakt staan als een stoppelbaard in het landschap. Deze akker gelegen aan de Lekdijk in Beusichem kon voor de winter niet meer worden geploegd en ingezaaid met een groenbemester. Nu de sneeuw overal aan het verdwijnen is, worden de overblijfselen van de maisoogst weer goed zichtbaar.

Foto William Hoogteyling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.