Rundveehouderij

Achtergrond

Nieuwe kalver-noteringen Purmerend

Opzienbarende, want flink gewijzigde noteringen voor de kalverenmarkt Purmerend vandaag. Ten opzichte van de laatste gepubliceerde prijzen van 21 december zijn er extreme verschillen. De verschillen geven niet zozeer aan dat er enorme marktverschuivingen zijn geweest. De zwartbonte zijn reëel ca. € 10 duurder geworden, ook de vette zijn goed verkocht en werden een stuk duurder. De voorgaande noteringen waren echter scheef gegroeid en gaven geen goed beeld meer van de echte waarde van de kalveren, aldus een woordvoerder van de beurscommissie. Vooral de noteringen van de ‘blauwe’ (de vleesrassen) zijn daarom aanzienlijk aangepast, lees verhoogd. Na een week zonder markt en prijzen vond men het een goed moment om met de nieuwe noteringen op de proppen te komen. Ze moeten beslist niet één op één met die van 21 december en daarvoor vergeleken worden. Al was de handel beter, de reële waardemutatie was veel minder extreem.

Of registreer je om te kunnen reageren.