Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Mindere kwaliteit slachtvee prijshoudend

De aanvoer van slachtvee is zienderogen gegroeid. In de vleeshandel gaat voorvlees, voor gehakt en industrie, vlot weg. Voor de duurdere categorieën is het echter moeilijk het hoge prijsniveau vast te houden. De NBHV hield vrijdag jl. de noteringen alle ongewijzigd. Ook alle noteringen van de Utrechtse veemarkt bleven dezelfde als de voorgaande week. In Purmerend gaf de kleine verlaging aan de onderkant van de notering voor O-koeien, de kleine verhoging van de bovenkant van de notering voor P-koeien en de forse verhoging van de worstkoeienprijzen de trend nog het beste weer. In Duitsland loopt de luxere rundvleeshandel moeizaam. Afnemers hikten het laatste kwartaal van 2010 aan tegen de dankzij extra uitvoer naar Turkije explosief gestegen prijzen. Ze zien nu, in het doorgaans toch al slappe begin van januari, een ruim aanbod en wachten prijsdaling af. Dit drukt de stierenprijzen aanzienlijk, blijkens de nu gemelde noteringen over de vorige week in Noordrijn-Westfalen. De Duitsers melden ook een sterk gegroeid aanbod slachtkoeien. De vraag is beperkt. Hoewel de dioxine-problematiek zich momenteel beperkt tot de pluimvee- en varkenssector loopt de handel niet op rolletjes.

Prognose: Prijsdruk categorie O en hoger

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  wat een lul verhaal weer.
  heb net u stieren verkocht voor 4€ per kilo is al 25 jaar geleden dat we weer eens fatsoenlijk geld beuren .
  in duitsland gaan ze weer stijgen dus boeren wachten prijzen gaan omhoog.

 • no-profile-image

  veeboer

  o en hoger gaan stijgen want die zijn er bijna geen meer en anders gaat het na het buitenland. de grossiers zouden wel willen maar het gaat omhoog in plaats van omlaag

 • no-profile-image

  econoom

  hey onbekende zuiderling, bende weer boven water daar in limburg. dacht dat je weggespoeld was. maar geef je naam eens door, kunnen we jouw paar vrachtjes sturen, want jij beurt zulke dikke prijzen. maar dan ben je niet thuis zeker met je kwats verhalen. maar goed lossen kunne we altijd bij jouw, want je zal al wel paar stallen bijgebouwd hebben met 4 euro de kilo

 • no-profile-image

  onbekend

  als econoom moet je toch wel zakelijk wezen dacht ik???
  Ik lul niet dit is gewoon werkelijkheid succes met wel je kop boven water houden.

 • no-profile-image

  boertje

  dag mensen ieder moet proberen zo,n hoog mogelijke prijs proberen te krijgen voor zijn produkt. een ding is zeker dat er op het moment met een tekort markt de prijzen eerder stijgen, zeker nu ze in landen waar rundvlees consumptie in opmars is prijs blijkbaar minder mee speelt. dan zijn we hier verwent!!!
  gr boertje

 • no-profile-image

  econoom

  jullie en vooral boertie uit zuiden verlekkeren jezelf nogal. boertie uit zuiden denkt ik roep maar hoge kwatsprijzen, dan zal de prijs wel mee omhoog gaan. maar hij weet dat er toch niemand thuis is voor die prijzen, en probeert de werkende agrarier zo alleen maar de ogen uit te steken, beetje zielig om mensen op te jagen. zolang in nederland de consument vlees niet waardeert stijgen de prijzen niet hard door, dus investeer er maar niet op. er komt misschien meer vraag vanuit nieuwe markt, maar daar loopt het hard uit de hand dat de economie regel recht op crisis afstevent, simpel door het feit dat de industrie de inkomensstijgingen daar niet kunnen behappen. dus de wil om rundvlees te eten zal er ongetwijfeld zijn, maar de mensen daar leven in armoe en kunnen het niet betalen als de fabrieken over de kop gaan.
  dus blijf bij le leest, probeer zo kostenvriendelijk te produceren en hier in voorop te lopen. dan zal je overblijven. maar praat niet met waanzin over prijzen die je wel wilt, maar niet kan krijgen voor het vee. duur praten is boertie uit zuiden wel toegegeven. maar duur verkopen en belangrijker ook geld beuren is pas echt ondernemen

 • no-profile-image

  onbekend

  beste econoom geef mij jou adres is zal ik de afrekeningen opsturen dan geloof je het misschien ??!!
  Eerlijkheid duurt het langst

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.