Rundveehouderij

Achtergrond

Meer activiteit in quotumhandel

De verkoop van koopmelk loopt deze week rustig door. Geen hectiek, maar wel vlotte handel met qua prijsvorming evenwicht tussen vraag en aanbod. De prijs bleef hangen rond € 20,40. Het is kort dag om nu nog kooptransacties te kunnen doen. Wat aangeboden wordt voor de ze prijs loopt vlot weg, maar meer vragen leidt tot afhaken. Ook de koper weet dat het nu kiezen of delen is voor aanbieders die niet meer willen verhuren maar aan afscheid nemen toe zijn.
De leaseprijs staat deze week behoorlijk vast, ondanks verwachtingen bij velen dat er evenals vorig jaar een deuk in de prijs komt. De behoefte zal in de komende weken groeien, afgaande op de situatie dat er dit seizoen meer dan in 2009/-’10 boven quotum is gemolken. Hoewel de verhandelde volumes sterk varieerden in de vorige week, van 10.000 tot 150.000 kg en meer, is de echte vraag dan ook gericht op partijen in de orde van grootte 20.00 tot 40.000 kg, om superheffing voor te zijn.

Prognose: leasen duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.