Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Meer aanbod, minder vraag, slachtkoe wordt goedkoper

De laatste week van het jaar was rustig, Ondanks feestdagen die precies in het weekeinde vielen draaiden de slachterijen en vleesverwerkers in een lagere versnelling. De intentie was er wel om door te werken, maar de slachtrunderen waren minder beschikbaar. De markt kwam daarna weer vlot op gang. De aanvoer is de afgelopen dagen zienderogen gegroeid. Ook op de veemarkt in Leeuwarden zijn er meer runderen verkocht. In de vleeshandel is het nu moeilijk om het redelijk hoge prijsniveau vast te houden.

In Duitsland start de rundvleeshandel moeizaam weer op. De afnemers hebben in het laatste kwartaal van 2010 zitten aanhikken tegen explosief gestegen rundvleesprijzen, vooral in de categorie stierenvlees. Ze zien nu, in het doorgaans voor de vleeshandel toch al slappe begin van januari, een gegroeid aanbod en leunen achterover in afwachting van prijsdaling. Dit drukt momenteel vooral de stierenprijzen aanzienlijk, maar kan een sneeuwbaleffect hebben voor de hele rundvleesafzet.

Prognose: prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  beste boederij nu schrijven jullie alweer met de slachterij mee over jullie zijn toch voor de boeren neem ik aan ????
  Trouwens laat ze maar achter over leunen volgende week gaat turkije weer beginnen en dan gaan de prijzen zeker niet omlaag eerder weer omhoog plus de slagers(supers) hebben volgende week de vooraden weg gewerkt en hebben weer meer vlees nodig.
  Het gaat precies anders om als wat jullie schrijven.ik weet wat ze betalen + het quotum voor turkije word waarschijnlijk bijna zeker verlengt groet vleesveehouder

 • no-profile-image

  veehouder

  hej boerderij als die crisis in duitsland wat jullie bij de varkens schrijven door werkt dan zullen de runderen flink stijgen als de consument meer rundvlees gaat eten?!!!
  of jullie schrijven elkaar tegen . er zijn bijna geen stieren en koeien meer.
  dus boeren achteover leunen word alleen maar duurder. gr veehandelaartje

Of registreer je om te kunnen reageren.