Rundveehouderij

Achtergrond

Luxere lammeren goed verkocht

De prijzen in de schapenhandel ontwikkelen zich momenteel verschillend. Er is een goede vraag, bij niet te groot aanbod. De prijs van de slachtschapen steeg mede doordat er minder dieren voor de slacht beschikbaar zijn. Wat er momenteel aan oudere ooien rond loopt is normaal gesproken drachtig. Van de lichtere ooien zijn in het binnenland vooral de echt luxere dieren goed verkoopbaar, de rest (zoals kruisingen) gaat op export naar Duitsland en Frankrijk. Prijsverhoging daardoor eigenlijk alleen aan de bovenkant van de noteringen. Ook voor ramlammeren is er wel prijsverhoging volgens dat model, met uitzondering van de zwaarste categorie. Als gevolg van het winterse weer van de laatste weken is in die klasse de gevraagde goede kwaliteit nauwelijks voorhanden. De dieren zijn te mager.

Prognose: stabiele tot stijgende prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.