Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Leasemarkt neemt aanloop

Het is met quotumlease deze week hollen of stilstaan. De ene dag wachtlijsten, de dag erna groeiend aanbod. Voor nu geldt dat wat aangeboden wordt vlot weggaat voor een prijs van €5,15 per kg vet. Per saldo was er een redelijk evenwicht tussen vraag en aanbod. Echt grote transacties waren deze week zeldzaam. Zelfs nu wachten kopers en verkopers hun beste kans af. De periode waarin nog transacties kunnen plaats vinden is echter erg kort geworden. Op 15 februari moet alles ook administratief in kannen en kruiken zijn. Vanwege het niveau van de melkprijzen is de situatie totaal anders dan begin vorig jaar. Er was toen een gapend gat tussen de hoogte van de superheffing en de gemiddelde melkprijzen. De melkproductie gaf aanleiding te betwijfelen of het totale quotum benut zou worden. Dat gat is nu relatief klein, maar toch de moeite waard om op te vangen met geleased quotum. De melkproductie is immers flink boven het beschikbare quotumcontingent. De vraag zal de komende dagen ongetwijfeld toenemen.

Prognose: prijsstijging

Laatste reacties

 • no-profile-image

  baas in eigen beurs

  Ik betaal nog liever superheffing dan deze absurde leaseprijs. Het is te zot voor woorden dat 65% van de melkprijs naar de verleaser gaat. Dat gun ik de verleaser niet.

 • no-profile-image

  boereke

  zolang er geen qoutumbeurs komt zorgen de makelaars/handelaars wel dat de prijs hoog blijft, en toen bij de melkaktie,s waren veel collega,s die geen melk weg lieten lopen maar wel qoutum duur huurde daar snap ik nu nog steeds niks van.

 • no-profile-image

  Sjipkop

  Ik ben het helemaal eens met mijn collega uit oosterwolde, ik betaal ook wel een beetje superheffing. De hele quotumhandel is een grote maffiapraktijk waar ik ook al lang niet meer aan mee doe.Ik wil zeggen; VERLEASER HEEL VEEL GELUK ERMEE

 • no-profile-image

  johan

  Stoere verhalen en straks staan jullie vooraan in de rij onder het mom van we kunnen nu beter huren voor 23 ct dan straks 27 ct betalen.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Je mag zelf ook verhuren je bent niet verplicht je quotum vol te melken hoor!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.