Rundveehouderij

Achtergrond

Flauwere melkveemarkt

De animo voor melkkoeien begint te tanen. Melkvee eerste kwaliteit zakt daardoor licht in waarde. Belangstelling genoeg, maar de investering in goede koeien wordt door boeren uitgesteld tot het nieuwe quotumjaar. De melkaanvoer is boven het gewenste peil en de ruwvoervoorziening her en der krap. Voor de vaarzenexport geldt het risico dat er onvolledig volgens protocol geënte vaarzen niet te exporteren zijn en daardoor het binnenlandse aanbod vergroten. Goed geënte dieren (met ook een correct, lees op tijd uitgevoerde hervaccinatie) houden hun waarde zeker. Voor landen waar juist géén vaccinatie gewenst is (delen van Rusland) zijn halfslachtig gevaccineerde dieren ook onacceptabel. Dit vergt absoluut aandacht, omdat Nederland mogelijk over een half jaar de status blauwtong-vrij kan krijgen, maar daar nu nog niet naar kan handelen.

Prognose: beste melkoe goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.