Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Voorkeur voor leasemelk, lichte prijsstijging

Het aantal quotumtransacties groeit weer. Dat komt door meer vraag. Het aanbod is aan de krappe kant. Verkopers houden het been stijf. Doordat er weinig melkveehouders stoppen is het lastig om bij te kopen en blijft het prijsniveau pittig. De prijs neigt naar €19,75 met een druk opwaarts, maar €20 blijft voorlopig een barrière die niet genomen wordt. Voor leasemelk komt meer belangstelling. Niet alleen wordt er goed gemolken, er is ook een categorie boeren die quotum hebben verzilverd en nu moeten overgaan op deze korte termijn oplossing richting 2015. Leasemelk doet momenteel €4,75 tot €4,80. Het aanbod is in vergelijking met koopmelk wat ruimer.
De verhandelde partijen waren de afgelopen week flink en lagen qua volume tussen 50.000 en 100.000. Het is hetzelfde beeld als in het voorjaar; de kopers die er zijn laten het niet bij kruimels, maar investeren flink.

Prognose: prijs stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ruud van haren

  We hebben nog een flinke plas melk te koop.
  de eerste die 20,- biedt heeft het.
  reagren via mail: rvhbalgoy@yahoo.com

 • no-profile-image

  boer

  20 euro zakken die handel over 4 jaar is het allemaal lucht de handel moet naar 14 euro en minder rieele prijzen

 • no-profile-image

  rich

  je kunt zien aan de hoge quotumprijs dat er veel boeren zwaar gefinanciert zijn door quota te kopen zakt de schuld per liter.boeren doe je best,voor niks werken doen ze alleen in holland

 • no-profile-image

  ruurd

  ik snap de leaseprijs van 4.70 euro niet is dat per 100 liter of % vet ? hoeveel betaal je dan per liter 4 % ongeveer?
  ik heb nog quotum gekocht hier in duitsland 11 cent per liter 4% vet incl.
  in nederland kan het volgens mij geen kant uit voor omgerekent bijna 80 cent.
  dan kun je nog 5 jaar leveren.
  aflossings kosten 16 cent.
  komt rente nog bij 5% is 4 cent.
  totaal quotum kosten 20 cent!!!!!!!!

 • no-profile-image

  paul

  ja, dat is per procent vet ruurd, en ik denk dat het tegen het eind van het jaar rond de 5 cent is.

 • no-profile-image

  gerda

  wat een discussie. de meeste boeren die melk kopen doen dat al niet van hun verdiende geld maar van geld wat afkomstig si van uit koop door industrie terreinen, woningbouw en of natuur en spoorlijn.
  daarnaastgaat er niet om of je er aan kunt verdiene maar of je boer kun t blijven. ! dus er is gewoon geen keus. onder de 3 ton quota overleef je niet !

 • no-profile-image

  boerke

  Ja Ruurd, dat zie jij heel helder. En daar komen dan de voerkosten enz. nog bij.
  Maar beste kerel, jij weet toch wel dat dat hier in NL geen enkel probleem is? Wij hebben hier een boerensoort die altijd genegen is voor niks te werken. Wij hier hebben een soort die consequent weigert om ook maar een enkele cent te verdienen. Ja kerel, je raakt soms ontroerd als je de reakties hier leest. Je leest hier zelfs van gevallen die de hoogte van de huidige melkprijs ruim voldoende vinden. Naar hun mening moet je met de huidige prijs echt tevreden zijn, meer hoeft echt niet, want als je met deze prijs niet kunt boeren ben je geen knip voor de neus waard (volgens sommigen). Ja echt, we mogen trots zijn op deze rigide aard van onze landmannen (en natuurlijk ook -vrouwen). Ach kerel, "Zijn (de boer) os en vrouw vermoord. Dan spande de boer zichzelf voor de ploeg, maar de boer hij ploegde voort". Ontroerend vind je ook niet?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.