Rundveehouderij

Achtergrond

Uw zzp'er toch werknemer?

Werkgevers hebben steeds vaker zelfstandigen zonder personeel in dienst die eigenlijk werknemer zijn: de zogenaamde pseudo-ZZP’er. Dit is niet toegestaan. De Arbeidsinspectie start een voorlichtingscampagne en gaat strenger controleren.

Wellicht dat u als werkgever ook gebruikmaakt van ZZP-ers of van plan bent om een zelfstandige in te schakelen. Het voordeel is dat u flexibel vakkrachten kunt inhuren. U moet dan wel opletten dat u geen handelingen verricht, waardoor de relatie tussen u als opdrachtgever en de zzp’er als uitvoerder formeel uit te leggen is als een (fictief) dienstverband.

Sinds juni voert de Arbeidsinspectie een campagne om het aantal overtredingen op dit terrein terug te dringen. Op www.weethoehetzit.nl kunt u zelf controleren of u aan de regels voldoet. Wilt u nader advies over het werken met ZZP-ers? Dan kunt u met uw contactpersoon bij de GIBO Groep contact opnemen of hier direct uw vraag stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.