Rundveehouderij

Achtergrond

Stierkalveren melkveerassen duurder

De afzet van zwart- en roodbonte stierkalveren loopt iets beter. Sommige kalverhandelaren hebben nog dieren nodig om enkele stallen te vullen bij vleeskalverhouders. Kalfsvleesintegraties zijn uiterst terughoudend met het aankopen van nuchtere kalveren. De opbrengst van vleeskalveren komt weer onder de kostprijs, waardoor kalfsvleesintegraties verlies lijden. De prijzen van grondstoffen voor kalvermelkpoeder stijgen nog. Daardoor moeten nuchtere kalveren goedkoper worden. In Purmerend noteerde een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit gisteren 5 euro hoger met 90 tot 110 euro per stuk. Dat is 23 euro per stuk minder dan een jaar geleden. Ook Leeuwarden noteert vandaag 5 euro hoger voor rood- en zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.