Rundveehouderij

Achtergrond 389 x bekeken 2 reacties

Ramlammeren flink gevraagd

De prijs van slachtschapen zakt weg, door gegroeid aanbod in een periode met selectie voor fokkerij. Lamsvlees is echter goed gevraagd. Volgende week eindigt de islamitische vastenmaand Ramadan. Vanaf vrijdag 10 september vieren de mohammedanen dan drie dagen het ‘kleine feest’ Id-ul-fitr, ook wel Suikerfeest genoemd. De vraag naar ramlammeren, die hun sterke voorkeur hebben, zal hierdoor volgende week groot zijn.

In de afgelopen weken is op de veemarkten de prijs van vooral de zwaardere ramlammeren al gestegen. Dit jaar valt het einde van de Ramadan net samen met de overgang van de handel in zuiglammetjes op de aanvoer van de jonge ooien en rammen. Het aanbod zware rammetjes zal dus niet bepaald groot zijn.

Na volgende week zal de vraag uit islamitische kring terugvallen, tot ruim anderhalve maand later op 16 november het ‘grote feest’ ofwel Offerfeest begint, eveneens driedaags en van groter belang. Het Offerfeest heet ook wel Schapenfeest en dat zegt genoeg.

Prognose: slachtschaap goedkoper, lammeren duurder, vooral rammetjes

Laatste reacties

 • no-profile-image

  cees hogenhout

  Betreft markt berichten.
  Ik vind het vaak heel storend om vandaag 17-09 bij de schapen prijzen een marktanalyse te lezen van 2 september. Dit is meer dan 2 weken oud .
  Kan dat niet wat aktueler??????

  Met vriendelijke groet Cees Hogenhout.

 • no-profile-image

  Jan

  Cees wij sluiten onze mening erbij aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.