Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdruk op lagere kwaliteiten slachtvee

Na de extra aanvoer eind augustus is het aantal slachtingen weer op een normaler niveau beland. Dat wil zeggen ongeveer 9500, nog altijd boven het jaargemiddelde van 9200 per week. Het is evengoed iedere week 1100 minder dan in de eerste drie kwartalen van 2009, maar de slachtcapaciteit is ook minder geworden.

De prijzen staan wat onder druk, maar dat geldt vooral de doorsnee kwaliteiten en de worstkoe. De vleesafzet loopt volgens de slachterij rustig door, na twee weken herbevoorrading vlak na de vakantietijd. Dat blijkt ook uit de situatie op de Duitse markt. De stierennoteringen blijven daar gewoon in de benen dankzij wat aangetrokken vraag naar vers vlees op de consumentenmarkt. De P-koe is door de Duitse slachterij moeilijker te verwaarden.

Prognose: amper stabiele prijzen

Eén reactie

 • no-profile-image

  onbekend

  beste boerderij je ziet wel weer aan de prijs dat de beste ondernemers met de betere kwaliteiten vee , de prijs niet laten zakken !! De melkveehouders geven de koeien gewoon mee en de slachterijen leunen achterover!

  De betere kwaliteiten zullen gaan stijgen !!
  Immers in zuid amerika vliegen de rundvleesprijzen ook omhoog.

  gr vleesveehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.