Rundveehouderij

Achtergrond

Prijscorrectie nuchter kalf

Nuchtere kalveren gaan deze week tegen onveranderde prijzen van de hand. Desondanks stegen de noteringen voor zwart- en roodbonte stierkalveren nog op de veemarkten. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV)verhoogt zijn prijzen van alle nuchtere kalveren. Dat is meer een prijscorrectie dan dat er sprake is van een daadwerklijke hogere opbrengst voor de dieren.
De NBHV-prijs voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteitkomt na de prijsverhoging op 95 tot 115 euro per stuk. Dat is 30 euro per stuk minder dan een jaar geleden. Een roodbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert bij de NBHV 115 tot 135 euro per stuk.
Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden houders van vleeskalveren vinden nuchtere kalveren te duur, omdat hun slachtrijpe vleeskalveren minder dan de kostprijs opleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.