Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs ooilammeren fors verlaagd

De prijs van ooilammeren is flink weggezakt. Dit is te wijten aan sterk verminderde vraag uit Frankrijk, de voornaamste exportbestemming. Het is een jaarlijks terugkerend verschijnsel dat in deze periode de Fransen minder ooien betrekken uit Nederland. Het jachtseizoen is gestart, wat de aandacht sterk richt op eten van wild, ten koste van lamsvlees. September is bovendien voor de Fransen een relatief toch al dure maand, waarin onder meer onroerend goed belasting moet worden betaald. Behalve de mindere vraag speelt ook mee dat het prijsniveau van met name de zwaardere ooilammeren ruim boven dat van vorig jaar rond deze tijd lag. In de loop van oktober zal de prijs van ooien weer kunnen aantrekken.
Voor de slachtschapen geldt aanhoudende prijsdruk vanwege flinke aanvoer. Ramlammeren zijn prijshoudend, vooruitlopend op het islamitische offerfeest medio november.

Prognose: slachtschaap goedkoper, lammeren gelijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ben

    Een helder verhaal, prima zo !

Of registreer je om te kunnen reageren.