Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs A-brok gaat sterk omhoog

De rundveevoeders zullen de komende maanden met enkele euro’s in prijs stijgen. Dat komt vooral door duurdere grondstoffen, meldt bureau Stigevo. De hoofdoorzaak ligt uiteraard in de zo sterk gestegen graanprijzen. Gerst was in de eerste helft van het jaar goedkoop als ingrediënt voor A-brok. Granen worden nu echter te duur voor toepassing in het rundveevoer, zodat de vraag naar de graanvervangers behoorlijk is toegenomen. De belangrijkste zijn bietenpulp, citruspulp, sojahullen, maisglutenvoermeel, palmpitschilfers en raapschroot. Het aanbod van de eerste drie is zeer krap. Van de andere grondstoffen is maisglutenvoermeel beperkt verkrijgbaar en is het aanbod raapschroot krap. Het aanbod van palmpitschilfers lijkt echter, zeker op korte termijn, meer dan voldoende.

Prognose: Prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.