Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Opbrengst nuka's zakt weg

De prijs van nuchtere kalveren zakte vanochtend verder weg op de veemarkt in Purmerend. Ondanks een kleiner aanbod (650 ten opzichte van 670 stuks) brachten de dieren 5 tot 10 euro minder op dan vorige week dinsdag. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteerde daarmee 75 tot 95 euro per stuk. De prijs van een roodbont stierkalf van eerste kwaliteit varieerde van 90 tot 110 euro per stuk. De opbrengst van vleeskalveren ligt net op of onder de kostprijs van de dieren. Kalfsvleesintegraties en vrije houders van blanke vleeskalveren moeten hun verliezen van de afgelopen maanden nog goed maken. Zodoende zijn zij niet bereid om meer voor nuchtere kalveren te betalen. Bovendien komen er veel dieren uit het buitenland. Dat druk de prijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Of er veel kalveren uit het buitenland naar nederland gehaad worden weet ik niet, maar wij in krijgen in polen voor een mooi zwartbont stierkalf nu iets meer als 100 euro, dus de handelaren van Van drie zullen de import wel duurder op stal hebben staan als de binnenlandse kalveren

 • no-profile-image

  kalverkeerl

  Hallo Willem, Hoe oud, en hoe zwaar zijn jullie stierkalveren bij afleveren??
  Is de bloedvoering ook 100% HF zoals in NL??

 • no-profile-image

  willem

  Bij ons komt de handelaar ze elke week ophalen en alles wat ouder is dan 2 dagen neemt hij dan mee. Ze worden niet gewogen. Wij hebben dus een vaste prijs afgesproken, onafhankelijk van het gewicht en dit is voor 100 % hf kalfjes

Of registreer je om te kunnen reageren.