Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren ruim prijshoudend

Het aanbod van nuchtere kalveren is deze week toegenomen in Nederland. Bovendien komen er veel Duitse kalveren ons land binnen. Desondanks is de vraag naar de dieren iets groter dan vorige week. De prijzen stijgen niet.
De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee houdt zijn prijzen voor alle nuchtere kalveren deze week gelijk. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert bij de bond 90 tot 110 euro per stuk. Dat is 30 euro per stuk minder dan een jaar geleden. Op de veemarkten blijven de prijzen voor nuchtere kalveren vorige week ook gelijk.
Het niet verder wegzakken van de prijzen is een gevolg van hogere opbrengsten van vleeskalveren. Daardoor leveren die niet of nauwelijks meer verlies op.

Of registreer je om te kunnen reageren.