Rundveehouderij

Achtergrond

Nog een merk sprayrobot erbij

Naast Boumatic en DeLaval maakt ook Green Source Automation een sprayrobot.

Niet alleen Boumatic en DeLaval werken aan automatisering in de carrousel melkstal. Net als de twee genoemden maakt het Amerikaanse Green Source Automation sinds een jaar ook een sprayrobot. Het is een industriële arm die net als de versie van Boumatic is te installeren op buitenmelkers met, volgens Green Source Automation, een capaciteit van 500 tot 600 koeien per uur.

Verschil is dat de arm niet op de vloer staat, maar aan een frame in de lucht hangt. De gele sprayrobot met de naam RotaryMate EXPD ziet of er een koe op de stand staat, en vindt vervolgens de tepels en achterbenen met een 3D-infrarood camera.
Dit Visionmax-systeem zit voorop de arm en steekt onder de koe. Daarachter zitten vier nozzels die elk een speen sprayen. In 6 seconden maakt de arm met vier draaipunten soepeltjes de beweging onder de koe door en weer terug. De camera en nozzles worden schoongespoeld met water na elke spray-actie.

De robotarm heeft zich in de industrie al bewezen als inpakrobot van diverse artikelen.
In dit filmpje is vanaf 2.06 minuut te zien hoe de RotaryMate zijn werk doet.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.