Rundveehouderij

Achtergrond

Nederlandse stier lijstaanvoerder VS

Nederlandse CRV-stieren presteren goed in de Verenigde Staten. Momenteel zijn het er vier die van zich doen spreken.

Goolstar Diamond doet het uitstekend in de Verenigde Staten. Van alle in het buitenland geteste stieren is de CRV-stier de lijstaanvoerder met een net merit van $ 628. In april was dat nog $ 570. Diamond scoort in de VS mooie cijfers: +388 lbs melk, +79 lbs vet en +35 lbs eiwit volgens het PTA-systeem.

Maar ook bij roodbont zijn er uitblinkers. De gehele top drie komt uit de CRV-stallen. Heihoeve Arnold staat net als in april bovenaan met prima PTA-indexcijfers: -589 lbs melk, +34 lbs vet en +14 lbs eiwit. Delta Fidelity blijft tweede met $386. Van de Peul Kylian is derde met $350.

Lees het hele artikel (in het engels)

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.