Rundveehouderij

Achtergrond

Maisdemo Zelhem

Naam demoveld:

Duurzaam mais verbouwen.

Locatie:

Kruising Pluimersdijk/Priesterinkdijk in Zelhem (Gld).

Oppervlakte:

5,0 ha.

Rassen:

LG 30218.

Datum open dag:

24 september,''s middags.

Organisator:

Vereniging voor Agrarische Bedrijfsvoorlichting.

Informatie:

Dick Looman, tel (06-) 13 44 89 26.

Bijzonderheden:

Op deze dag kunt u vanaf 13:00 uur de demovelden bekijken en de verschillende bewerkings- en zaaimethoden vergelijken. Specialisten geven uitleg over de meest duurzame methode, diverse bemestingsmethoden en voedingswaarden. Tevens kunt u tijdens de demomiddag punten voor de spuitlicentie behalen.

Het demoveld is opgezet om te onderzoeken wat de meest duurzame manier is van het verbouwen van mais qua kostprijs en op mineralengebied. Het veld is verdeeld in twee keer zes demovelden. Deze demovelden van gescheurd grasland zijn met diverse grondbewerkingsmethoden, afzonderlijk of in combinatie met een zaaimachine, gebruikt om de mais te zaaien. Het hele demoveld bestaat uit hetzelfde ras mais, er is geen kunstmest gebruikt tijdens het zaaien en daarnaast heeft een deel van het demoveld geen drijfmest gehad. Ook is op een deel van het demoveld grasonderzaai toegepast als groenbemester. Tijdens de demomiddag zijn de bewerkings- en zaaimachines te bekijken en zijn er diverse specialisten van Agrowin, DLV en ASG aanwezig voor verdere uitleg.

Tijdens de middag is er tevens een demonstratie te zien van de mobiele mestscheider van proefbedrijf de Marke. Hiermee wordt rundveedrijfmest gescheiden in dikke en dunne fractie met als doel het optimaal benutten van de mineralen in rundveedrijfmest.

Op de maisdemomiddag biedt AOC-Oost de mogelijkheid om punten voor het onderdeel teelt van de spuitlicentie te behalen. Deelnemers hiervoor dienen zich voor 13:15 uur met spuitpasje te melden. De kosten hiervoor zijn €40,- die contant of middels een machtigingsformulier zijn te voldoen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.