Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Koopmelkprijs vertoont barstjes

Het was een rustige week met beperkte handel in melkquotum. De prijs voor koopmelk ligt nu in de range van 19,65 tot 19,75. Voor meer geld is (nog?) geen koper te vinden. De verhandelde partijen lagen in de grootte van 20.000 tot 50.000 kg.

Voor leasen is beduidend meer animo. De Nederlandse melkaanvoer is in de periode van januari tot en met juni dan ook fors geweest, ruwweg 2 % groter dan in 2009. Leasetransacties gingen met volumes van 20.000 tot 100.000 kg tegelijk van de hand. De prijs trekt voorzichtig op, naar €4,80 per kg vet. Het is een niveau waarop verhuren aantrekkelijk wordt, maar waarbij de hurende partij zeker aan het rekenen slaat.

Voor de komende week lijkt het beeld zich te handhaven. De koopmelkprijs kan amper in de benen blijven, terwijl de leaseprijs stevig staat.

Prognose: prijs koopmelk onder druk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    denk er wel om dat de 2% die meer is gemolken het grootse gedeelte is gemolken in maart en als vergelijking gebruiken ze het jaar er voor en toen stond iedereen zijn mestput te vullen met melk wat niet bij de fabriek kwam (5% meer in maart dan het jaar er voor en dat is niet voor dit quotum jaar.)

Of registreer je om te kunnen reageren.