Rundveehouderij

Achtergrond

Einde aan prijsstijging rosékalf

Door de relatief goede prijzen van jonge rosévleeskalveren in de afgelopen maanden is het aanbod van de dieren flink gestegen. De afzetmarkt kan dat grotere aanbod maar nauwelijks aan. Zodoende stijgen de prijzen van jonge rosévleeskalveren niet meer. Die blijven deze week onveranderd op € 3,40 tot € 3,45 per kg geslacht-gewicht. Die prijs ligt 5 cent per kg hoger dan een jaar geleden.
De prijzen van jonge rosévleeskalveren zijn sinds eind april van dit jaar flink gestegen. De dieren brachten in de laatste week van april van dit jaar € 3,00 per kg op. Dat was een dieptepunt sinds de start van de notering van aan het begin van vorig jaar. Inmiddels ligt de opbrengst van jonge rosévleeskalveren ruim boven de kostprijs. Zodoende is het interessant voor kalverhouders om deze dieren te mesten.
Oude rosévleeskalveren brengen deze week ook hetzelfde (€ 2,90 tot € 2,95 per kilo) op als vorige week. Deze prijs ligt 10 cent per kg hoger dan een jaar geleden. Alleen een klein aanbod houdt de prijs van oude rosévleeskalveren nog overeind. Steeds meer mesters schakelen over op jonge rosévleeskalveren. Niet iedereen lukt het om de dieren op een leeftijd van minder dan acht maanden op een fatsoenlijk gewicht af te leveren.
De afzet van blank kalfsvlees loopt deze week iets beter. Vooral bijproducten leveren meer geld op. Daardoor stijgt de prijs van blanke vleeskalveren met 5 cent naar € 4,50 tot € 4,55 per kilo. Dat is bijna 10 cent meer dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.