Rundveehouderij

Achtergrond 12 reacties

DeLaval komt met carrouselrobot

DeLaval komt met een carrouselmelkstal waarin automatisch wordt gemolken. De aansluittechniek is gelijk aan de huidige VMS robots.

DeLaval komt met een doorbraak in melkrobots; een automatisch melkende carrouselmelkstal genaamd AMR-systeem (Automatische Melk Rotor). Behalve deze tekening wil het bedrijf er nog weinig over kwijt. Te zien is dat DeLaval een robotarm in een 24-stands binnenmelker plaatst.
Een binnenmelker is eenvoudiger te robotiseren, omdat de aansluittechniek gelijk is aan die op DeLavals huidige VMS-robot. Deze melkt koeien vanaf de zijkant en niet door de achterpoten, zoals bij een buitenmelker nodig is. Op het moment wordt er één AMR-systeem getest in Zweden en één in Australië.

Groepsgewijs en weidegang

Behalve het bekende vrije koeverkeer in combinatie met een kleine rotor, geeft het AMR-systeem ook weer kans om automatisch én groepsgewijs te melken met een grote rotor. Dit zal de problemen opheffen rond het koeverkeer, beweiding en het 24 uurs melken zoals bij de huidige melkrobots het geval is. Natuurlijk is dit afhankelijk van prijs en capaciteit.
DeLavals AMR zal in de praktijk draaien op de komende EuroTier beurs in Hannover (D.) vanaf 16 november. Vanaf 2012 of 2013 komt hij op de markt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  asf

  Zo'n melkstal wil ik ook!!!!

 • no-profile-image

  rik

  DeLaval is goed bezig. Na Herd Navigator weer een doorbraak. Waar blijft de rest...........

 • no-profile-image

  freek

  nu een buiten melker daar zit het geld

 • no-profile-image

  De Boer

  En waar is het eind, over 20 jaar nog 100 boeren in nederland, die elk 20.000 koeien melken in hun eentje??

 • no-profile-image

  Pierewiet

  Als je u afvraagt waar de rest blijft, wel die zijn gewoon nog een pak verder voorop ;-)

  De aansluittechniek in hun vms deugd nog niet, verre van in een rotor

 • no-profile-image

  Landmand

  Pierewiet,

  Dairymaster heeft er ook 1 al in praktijk op een buitenmelker!
  Die draait ook al een tijdje, dus wacht maar.
  Herd navigator, super, maar je kan hem alleen liezen voor ik meende 300,- euro de koe, kan nog niet echt uit.

 • no-profile-image

  kraakman

  Lachen vorig jaar een 28stands HBR gebouwd binnen tien jaar draait ie ook bij mij. laat ze eerst maar doorontwikkelen en de kinderziektes eruit. melk voorlopig zo nog wel ff. op naar de 500

 • no-profile-image

  melkfarm

  Melk met polen in een 20 jaar oude 2*18 visgraat met melkglazen 16 uur per dag. Die polen hebben perfecte aansluittechniek, gaan niet stuk, zit nooit stont op hun laser. En boven dien stukken goedkoper. Over 10 jaar staan ze in NED ook in elke grote melkput

 • no-profile-image

  vlug

  Waarom een melkrobot plaatsten in een dure carrousel met een dure wachtruimte als hij zonder ook prima melkt en in ieder goedkoop onbenullig hoekje geplaatst kan worden.

 • no-profile-image

  jos

  waar naartoe met melveehouderij??

 • no-profile-image

  Martin

  Hallo vrienden van het buitenleven,
  Het is echt de volgende stap in het profesionaliseren van de sektor, Een rotor zonder de problemen die personeel met zich meebrengt? Altijd goed voorbehandelen, melken en nabehandelen! Grote capacitieten met minimaal personeel! Wat de Herd Navigator betreft, het is weer een fantastisch delaval produkt die ervoor zorgt dat je met minimaal personeel een compleet koppel kan monitoren zonder iets te missen! Daar gaat het om in de toekomst, maximale kosten beheersing! En dierwelzijn! Als je het mij vraagt vergroot DeLaval met deze doorbraken weer zijn voorsprong op de concurrentie! Wereld wijd marktleider word je niet zo maar! Inderdaad, waar blijft de rest? (-;

  Ps. over 20 jaar 100 boeren in Nl die 20.000 koeien melken? Nee daar zijn Nederlanders veel te goed voor! het gaat om kwaliteit in Nedeland niet alleen kwantiteit. De nedelandse boer behoord volgens mij bij de top van van de sector!
  Groetjes Martin

 • no-profile-image

  rcj

  Delaval die kan nog niet eens zonder die robot in de melkstal fatsoenlijk koeien melken. Op traditioneel melken lopen ze hopeloos achter. Koeien die meer dan 7000 liter geven zijn niet voor Delaval weggelegd. Luchtzuigen, enorme vacuum schommelingen onder spenen, melkmeters met veel te weinig doorlaat en dan ook nog een afname apparaatje voor de afname die alle melk en vacuum afremt. (helaas) melken we zelf sinds een paar maanden met zo'n machine, ons oude bedrijf had een (veel oudere)Westfalia melkstal, je geloofd het misschien niet, maar je doet weer 5 stappen terug. De volgende melkstal wordt hoogstwaarschijnlijk gewoon weer groene.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.