Rundveehouderij

Achtergrond 387 x bekeken 1 reactie

Zwartbont kalf en vleesras duurder

De handel in nuchtere kalveren liep vandaag redelijk op de veemarkt in Purmerend. De noteringscommissie verhoogde de prijzen van vleesrassen en zwartbonte stierkalveren met 5 tot 10 euro per stuk. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteerden daarmee 90 tot 110 euro per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van iets hogere opbrengsten van vleeskalveren. Nu de vakanties in Zuid-Europa grotendeels voorbij zijn, gaan consumenten in Italië en Frankrijk hun normale eetpatroon weer oppakken. Dat stimuleert de afzet van kalfsvlees in Zuid-Europa. De prijs voor roodbonte stierkalveren bleef gelijk op 95 tot 120 euro per stuk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Heb gehoord dat de prijs al weer dalende is

Of registreer je om te kunnen reageren.