Rundveehouderij

Achtergrond 359 x bekeken

Zuiglam goed gevraagd

Op de schapenmarkten van Leeuwarden, Purmerend en Utrecht gingen de schapen en (zuig-)lammeren de vorige week vlot weg. De prijzen trekken al enkele weken aan. Van grote invloed is de islamitische vasten- en feestmaand ramadan, die vorige week woensdag is begonnen. Dat zorgt steevast voor extra vraag naar vers vlees in de week voorafgaand aan deze periode, de eerste week van de vastenmaand zelf en de laatste week. Traditiegetrouw komen mohammedaanse families veel bij elkaar om na zonsondergang gezamenlijk te eten.

Het aanbod omvat momenteel zuiglammeren, die nog niet afzonderlijk genoteerd worden als ooien en rammen. Voor de islamitische feestelijkheden is er echter een uitgesproken voorkeur voor rammetjes, de kwaliteit is van minder belang. Voor ooilammeren trekt de vraag vanuit Frankrijk nu aan. Oudere schapen zijn plaatsbaar voor export naar Italië

Prognose: Prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.