Rundveehouderij

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Prijsdaling nuka's zet niet door

Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders wilden de prijzen van nuchtere kalveren deze week verder drukken. Dat ging niet door als gevolg van een krap aanbod van de dieren.
Inkopers wisten de prijzen van nuchtere kalveren vorige week met 15 tot 20 euro te drukken. Zij hebben deze week minder geluk. De noteringen van de dieren blijven overeind door een krap aanbod in Nederland. Er komen wel veel Duitse nuchtere kalveren naar Nederland. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee houdt al zijn noteringen voor de dieren onveranderd. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit blijft daarmee op 90 tot 110 euro per stuk. Deze notering ligt 35 euro lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    dus kalvermesters stallen weer vol zetten nu de kalveren nog goedkoop zijn veel geluk ermee grt piet

Of registreer je om te kunnen reageren.