Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf goed prijshoudend

Door de stijging van de opbrengsten van vleeskalveren in de afgelopen weken liep de handel in nuchtere kalveren vorige week wat beter. Dat leidde echter niet tot een prijsstijging van de dieren.
De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee hield zijn noteringen voor alle soorten nuchtere kalveren onveranderd. De prijs van een zwartbont stierkalf bleef daarmee op 90 tot 110 euro per stuk. Dat is 35 euro per stuk minder dan een jaar geleden.
Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalvererhouders lijden nog steeds verlies, ondanks de aantrekkende opbrengsten voor vleeskalveren. Zij zijn dus niet happig om meer voor nuchtere kalveren te betalen. Er komen bovendien veel dieren uit het buitenland

Of registreer je om te kunnen reageren.