Rundveehouderij

Achtergrond 229 x bekeken 2 reacties

Nuchter kalf flink onderuit in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend traag tot slecht op de veemarkt in Purmerend. Door een iets groter aanbod (585 ten opzichte van 550 vorige week) grepen inkopers van de dieren de gelegenheid om de prijzen met 15 tot 20 euro te drukken ten opzichte van vorige week dinsdag. De notering voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit kwam daarmee uit op 85 tot 105 euro per stuk. De prijsverlaging komt de vrije vleeskalverhouders en de kalfsvleesintegraties goed uit, omdat zij flinke verliezen lijden op de slachtrijpe vleeskalveren, die zij nu afleveren of slachten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  het is altijd wel iets zo is het al zolang dat ik kalveren heb gemest vroeger was dat ook al of de vette waren duur als je dan goed kope nuchtere had dan waren ze als ze vet waren duur of goedkoop want ze moeten hier in nederland een andere manier vinden niet alle stallen vol zetten in een keer maar in verschillende groepen dat er in een keer niet zoveel vette kalveren komen want dan wordt de kilo prijs minder dan kunnen de slachthuiren ook weer beter hen vlees kwijt net als in de varkens houderrij is bijvoorbeeld elk twee weken een aldeling leveren dan heb je niet in een keer zo hoop vette kalveren dan kunnen de slachthuizen ook weer hun vlees beter kwijt ja het is maar een manier wat ik zegd grt wim

 • no-profile-image

  leraar gebrekkig nederlands

  hallo,

  TALENKNOBBEL!!! wa wil je nou zeggen eigenlijk, en wat heeft dat gebral met de markt van Purmerend te maken?
  Ze slachten toch vette navenhand er capaciteit is, dus maakt verder niet uit!
  En zoveel positieve geluiden hoor ik niet vanuit de varkenshouderij!!
  Ga lekkerrr op vakantie, misschien doen ze het in Frankrijk wel véél beter naar je zin, koop dan gelijk een mooi chaletje aan de franse rivièra.

Of registreer je om te kunnen reageren.