Rundveehouderij

Achtergrond

Meer rust in voederhandel

De vraag naar voeder komt weer op een normaler niveau, na een periode met onrust.. Dat komt mede door verbeterde grasgroei. Er komt nog een volledige snede in de kuil van redelijke kwaliteit. Ook de mais staat er weer veel beter bij. Er wordt een gezonde onderlinge handel in snijmais verwacht.
Hooi is redelijk beschikbaar, met uitzondering van graszaadhooi, dat zeer beperkt leverbaar is. Hiervan is de aanvoer veelal buitenlands.
Aanbod van aardappelvezel komt nu langzaamaan op gang tarwegist concentraat is momenteel een voordelige eiwitaanvulling.
Bierbostel blijft goed gevraagd, bij matige levering van de brouwerij aan de voederhandel. In vorige weken is er misverstand ontstaan over het prijsniveau, naar aanleiding van hier vermelde gegevens. Vandaar een correctie op de prijzen die extremer lijkt dan ze is. Mee speelt dat bij prijsopgave door partijen rekening werd gehouden met voorverkoop ten tijde van lager prijspeil. De vermelde notering zijn bedoeld de actualiteit te benaderen. Uiteraard is bij afname van grotere hoeveelheden korting te bedingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.