Rundveehouderij

Achtergrond 185 x bekeken

Handel in melkvee minimaal

De vraag naar melkvee is bijzonder klein, waardoor weinig transacties plaatsvinden. Melkveehouders ruimen nauwelijks koeien op en hebben anderzijds geen behoefte om in nieuwe dieren te investeren. De export verloopt eveneens moeizaam. Alleen kort drachtige vaarzen zijn redelijk plaatsbaar. Lang drachtige vaarzen, die normaal vlot voor buitenlandse bestemmingen weg gingen, blijven nu binnen Europa. Daardoor ontstaat druk op de binnenlandse markt. Engeland heeft liefst net afgekalfde vaarzen, maar deze zijn schaars.

De eerste kwaliteit melkkoeien zijn licht in prijs verlaagd. Tweede kwaliteit is ook voor de huidige prijs vrijwel niet te plaatsen. Goedkoper zullen ze niet snel worden, aangezien er minimale aanvoer is. Voor fokpinken geldt hetzelfde: moeizaam te verkopen, maar het geringe aanbod voorkomt prijsverlaging.

Prognose: Prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.