Rundveehouderij

Achtergrond

Groter aanbod remt prijs

Het aanbod slachtkoeien is toegenomen, vooral vanuit het noordelijk deel van het land. Het zal een tijdelijk effect zijn doordat in het Noorden de vakanties zijn afgelopen. De aanvoer vanuit het zuiden was beduidend rustiger. Niettemin zijn er gemiddeld meer koeien op de markt, na een periode met wat aangetrokken prijzen. Slachterijen verwerken meer nu de vleesafzet toeneemt in de industrie en de retail.

Dit jaar is het aantal slachtingen structureel kleiner (-13 %) dan vorig jaar, maar doordat Weyl Beef als inkoper is weggevallen, is de vraag naar slachtkoeien niet meer overspannen. Prijsverhoging zit er vooreerst dan ook niet in. Dat is mede afhankelijk van de ontwikkelingen in Duitsland, waar de prijzen nu afvlakken. Betere kwaliteiten stegen er in de voorgaande week nog licht in prijs, maar de prijs van de P-kwaliteit stond al onder druk.

Prognose: Prijs gelijk, maar staat onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.