Rundveehouderij

Achtergrond

Daling nukaprijs komt tot stilstand

De daling van de prijzen van nuchtere kalveren is vanochtend tot stilstand gekomen op de veemarkt in Purmerend. Ondanks een iets groter aanbod (670 stuks) brachten de dieren hetzelfde op als vorige week dinsdag. Toen voerden kalverhandelaren 635 dieren aan. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit blijft daarmee 90 tot 110 euro per stuk. Een roodbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert 95 tot 120 euro per stuk. Het uitblijven van een verdere prijsdaling van nuchtere kalveren is een gevolg van een hogere opbrengst van vleeskalveren. Daardoor nemen de verliezen bij kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders af. De prijs van een zwartbont blank vleeskalf ligt op € 4,40 per kilo geslacht-gewicht. Die is 10 tot 20 cent per kilo verwijderd van de kostprijs van het dier. Als de opbrengst van vleeskalveren deze week verder stijgt, kan die op de kostprijs komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.