Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod slachtvee kleiner, prijs stabiel

De aanvoer van slachtkoeien was in de afgelopen week iets minder dan daarvoor, toen er vooral uit het noorden van het land meer dieren werden aangevoerd naar de slachterij. Dit extra aanbod was deels afkomstig uit de weiderij, na een periode met meer regen. Dat er in ieder geval vervroegd dieren zijn aangevoerd is de laatste drie weken te zien aan het gemiddeld slachtgewicht, dat vanaf eind juni is teruggelopen met ca. 15 kg. Dat is overigens een normaal verschijnsel voor de tijd van het jaar. In de prijzen waren de wijzigingen marginaal. Leeuwarden noteerde voor worstkoeien een stuiver meer. De voorgaande week gaf de Duitse slachtveemarkt in Noordrijn-Westfalen een stabiel beeld te zien, met toename van zowel de vraag als het (structureel krappe) aanbod.

Prognose: Prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.