Rundveehouderij

Achtergrond

Vraag naar quotum minimaal

De normale zomerdip wordt in de quotumhandel versterkt door de droogte van de afgelopen tijd. Er is weliswaar regen gevallen, maar voor er een keer een echt flinke snede in de kuil zit duurt het nog even. Ook de groei van de mais kan beter. Dat geldt zeker voor het oosten van het land. In het begin van deze week zijn nog wel zaken gedaan, daarna werd het stil aan het front.

Transacties lagen in de orde van grootte tot 50.000 kg. De prijs dook voor het eerst onder de €19,00. Leasemelk deed 4,60. Daarbij de kanttekening dat de handel weinig volume heeft. De markt zal op korte termijn zeker niet instorten, er is geen paniek.

Vragers zijn er weinig. Aanbieders melden zich geleidelijk meer. De komende drie weken zal het wat quotum betreft komkommertijd zijn, met zicht op enige prijsdaling. Na de schoolvakanties is er meer actie te verwachten. En vooral de garantiemelkprijs augustus van FrieslandCampina wordt met spanning tegemoet gezien.

Prognose: Lichte prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.