Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Veel vraag maakt bierbostel duurder

Het aanbod bierbostel is iets minder dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De vraag is wel groot, veehouders zijn druk met de ruwvoervoorziening. Er is grote behoefte aan aanvulling van eigen productie. De productstromen groeien niet en zijn daardoor prijshoudend. Uiteraard zijn de vermelde prijzen dagprijzen, er worden ook partijen uit voorverkoop uitgeleverd. Aantrekkelijk is het lage prijsniveau van tarwegistconcentraat. Dit eiwitrijke product is een prijstechnisch aantrekkelijk alternatief of aanvulling voor raap- en sojaschroot. Vloeibaar aangeleverd vereist het een silo; die heeft niet iedere veehouder. Tarwegistconcentraat is er ook als stapelbaar product na menging met soja en droge pulp. Ook dan is de voederwaardeprijs nog erg aantrekkelijk.

Prognose: Prijzen stijgen

Laatste reacties

  • no-profile-image

    John

    Lijkt me sterk dat de produktie achterblijft. Met deze temperaturen en het WK draaien de brouwerijen topomzetten. Is waarschijnlijker dat ze naar de kleur en hoeveelheid gras kijken

  • no-profile-image

    biertjuh

    Inderdaad John, verleden week was er een woordvoerder van heineken op radio 1 die liep te verkondiggen dat de bierwagens 16 uur i.pv. 8 uur per dag reden en er werd door het wk en de warmte een stijging in de bierconsumptie verwacht vn 10 to 15%. Wel raar dat er dan in het artikel staat dat er minder bierbostel is gebruikelijk.....

Of registreer je om te kunnen reageren.