Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stroeve quotumhandel, €19,50 de grens

Quotumverkoop lukt deze dagen wel, maar dan moet je actief kopers benaderen. Er is overigens veel aanbod beneden de grens van €19,50 per kilo vet. In de afgelopen week zijn niet veel kooptransacties geweest, van voornamelijk de naar huidige maatstaven kleine en middelgrote partijen van 20.000 tot 50.000 kg.

Het lijkt dat de prijs onder druk staat, maar dat heeft meer te maken met de huidige weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende problemen met de voerkosten dan met de ontwikkeling van de melkprijs.

Leasemelk kost 4,70. Voor die prijs is er genoeg aanbod om aan de vraag te voldoen. Voor de tijd van het jaar is de activiteit in leasemelk nog redelijk op peil.
In vooral het zuidoosten is het heel droog momenteel. Melkveehouders zien zich gedwongen wat te schuiven. Ze ruimen vee op. Er is te weinig aanwas van voer, wat ook een rol speelt. Het gras groeit niet en ook de mais staat er niet florissant voor. Op kleigrond is het leed nog te overzien, maar op de zandgrond is de situatie slecht.

Prognose: Prijs onder druk maar stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  Weinig handel lijkt mij logisch voor deze prijzen als het er toch afgaat ? Volgens mij kunnen melkveehouders niet meer rekenen , en proberen de makelaars de prijs zo hoog te houden ??????????????

 • no-profile-image

  hjk

  Als het quotum er af is en dan in een keer 50 koeien meer willen melken werkt ook niet

 • no-profile-image

  gert

  De melkprijs moet eerst nog wat stijgen,dan komt er weer beweging

Of registreer je om te kunnen reageren.