Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Rosé houdt prijs vast

De handel in jonge en oude rosé vleeskalveren loopt rustig. Vraag en aanbods van de dieren zijn goed in evenwicht met elkaar. Kalverslachterijen houden het aantal slachtingen van rosé vleeskalveren beperkt. Het aanbod van rosé vleesakalveren is redelijk.
Normaal gesproken gaat rosé kalfsvlees in de zomer iets beter van de hand dan blank kalfsvlees. Dat is een gevolg van de zomervakanties. Consumenten, die naar Zuid-Europa op vakantie gaan, eten liever het goedkopere rosé kalfsvlees dan het relatief dure blanke kalfsvlees.
Door de redelijke afzet van rosé kalfsvlees bleven de prijzen van jonge en oude rosé vleeskalveren vorige week onveranderd. Jonge rosé vleeskalveren noteren € 3,00 tot € 3,05 per kilo en oude dieren € 2,67 tot € 2,72 per kilo geslacht gewicht.
Houders van rosé vleeskalveren laten hun dieren met deze prijzen wat langer staan en leveren de dieren liever wat later af op een hoger gewicht. Zij hopen dat de prijzen van zware rosé vleeskalveren later in het seizoen aantrekken.
De afzet van blank kalfsvlees loopt moeizaam door het warme weer, de start van de vakanties en het Wereldkampioenschap Voetbal. Restaurants in Zuid-Europa klagen steen en been over de consumptie van blank kalfsvlees. Daardoor daalt de prijs van blanke vleeskalveren met 5 cent naar € 3,83 tot € 3,93 per kilo geslacht-gewicht. Die opbrengst ligt een halve euro per kilo onder de kostprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  natuurvriendin

  Waarom zijn jullie niet lief voor dieren?

 • no-profile-image

  eerlijk

  Uh natuurvriendin...wij geven onze dieren goed te eten geven ze goed water
  ook onder deze warme omstandigheden. Hoe zou het nu zijn in de meeste natuurgebieden met het drinkwater. Dus wie is er nu goed voor zijn dieren de natuurvrienden die ze laten verhongeren of laten stikken van de dorst...En met deze droge periode zal er weer weinig groeien voor de dieren is de natuurlijke omgeving zodat ze nu al honger hebben vind je dat lief??

Of registreer je om te kunnen reageren.